nl fr

Zo verhoogt een schone werkomgeving de productiviteit

Een nette en hygiënische (werk)omgeving is – zeker in coronatijden – uiteraard geen overbodige luxe. Maar een schone omgeving houdt niet alleen virussen op afstand, maar ook onproductiviteit!

Minder bacteriën, minder ziektedagen

Een onhygiënische werkomgeving stimuleert de productiviteit ... van bacteriën. Hoe meer bacteriën er rondhangen in uw werkomgeving, hoe groter de kans dat uw medewerkers ziek worden. Door regelmatig grondig schoon te (laten) maken in uw bedrijf, beperkt u dus het aantal bacteriën én ziektedagen van collega’s.

 

Nooit meer zoeken

Als alles altijd netjes op zijn plek ligt, verliezen u en uw werknemers geen kostbare tijd met zoeken naar dat ene belangrijke document, de nietjesmachine of een paperclip. Zo kan iedereen zich meteen weer richten op de taak waarmee hij of zij bezig was.

 

Een betere concentratie

Het menselijk brein kan heel wat taken tegelijk uitvoeren, maar is toch enorm vatbaar voor prikkels uit de omgeving. Onnodige en onbelangrijke stimuli leiden het brein immers af. Rommel en vuil zorgen – zelfs op de achtergrond! – dan ook voor een warboel in het hoofd, waardoor uw medewerkers zich minder goed op hun taak kunnen concentreren.

 

Geen stress

Een onhygiënische omgeving kan stress veroorzaken bij uw werknemers. Wanneer ze rommel en vuil zien, wordt hun mentale to-dolist onbewust aangevuld met taken als koffiemokken opruimen, afval sorteren en stof vegen – zélfs als dat niet hun eigen taken zijn. Het gevoel dat hun werk nooit af is, maakt het moeilijk om op één taak te focussen.

 

Ook overtuigd van de voordelen van een schone werkomgeving? Clean Minds neemt de schoonmaak en het ontsmetten van uw kantoor, gebouw of magazijn graag van u over zodat u zich kan focussen op uw eigen taken. Want dat is wel zo productief. Neem snel contact op !

Gerelateerde artikelen

Duurzaam schoonmaken? Dat doen we zo!
Bekijk onze vacatures
Plan gratis een locatiebezoek
Plan een locatiebezoek